Google I/O és a Google+

Google+ updateAz elmúlt két napban, de már jóval korábban is mindenki az idei Google I/O -ról beszél. Nem véletlenül, ez az a rendezvény, amin a Google minden évben bejelenti az újdonságait. Többek közt a Google+ is téma ilyenkor.

 

Az idei ráadásul kicsit felemás volt. Sok mindenre számítottak az emberek, viszont sok minden mást kaptak. Összességében viszont remekül készítette össze a Google az idei csomagját. Számos szolgáltatást újított meg, ráadásul ezeket mind egy jól látható vezérfonal mentén, nem külön-külön terv szerint. Egységesít, aminek pedig az eredménye egy rendkívül jól összehangolt termékcsomag.

 

Nem térve ki most azokra, amik nem GooglePluszhoz kapcsolódnak, az idei csomag tartalmaz abszolút tapasztalati oldalról, saját kútfőből felfedezve, így nem biztos, hogy teljes:

 

A Google+ fejlesztés központi eleme a már ismert Google kártyás design bevezetése itt is. Persze hazudnék, ha azt írnám, hogy ezt ők találták ki, hisz a mostani kinézet elég erősen emlékeztet a Pinterest külsejére. Mondhatjuk, hogy a Google Now kártyái viszont előbb kerültek ki, mint a Pinterest épp aktuális designja, de végülis lényegtelen. Mindkettő “trendi”, ráadásul tényleg átlátható, könnyen használható és jól néz ki.

Ami panaszra adhat okot (engem személy szerint nem zavar), az a sok “whitespace”, ami az új designnal együtt redesignolva (szép szó) lett. Legyünk őszinték, ez gyakorlatilag mindig része volt a GooglePlusznak, szinte már hiányozna, ha nem lenne ott…

Ráadásul a mostani “whitespace” fő oka, hogy a folyam az új Google+ design miatt több oszlopos lett. Többnyire 2 oszlop jelenik meg a hírekkel, viszont ahol megoldható, oda 3 oszlopot tesz be. Na ott már nincs (elvétve van) kihasználatlan hely.

 

Google+ általánosságban – Néhány tipp az új felülethez:

Erről egyébként itt van egy hivatalos video is, érdemes megnézni:

 

Fotók:

Ezt a funkciót a Google is eléggé kihangsúlyozta, mint nagyon szuper újítást.

A főbb elemek:

Hangouts:

Eddig is nagyon erős fegyver volt a Hangouts a Google kezében, de ezt tudta is. Az idei év frissítése meg is hozta a várt eredményt, a Hangouts előtérbe lett tolva.

Egyrészt úgy ahogy van felváltja a Csevegő (Talks) funkciót, másrészt GooglePluszon belül a “Közvetített Hangouts” révén belenézhetünk épp folyamatban levő “Hangouts on Air” video chatekbe, amiket a Youtube-ról át is húz, így nem kell átnavigálni a Youtube-ra, ha hallgatózni szeretnénk.

 

 

Nálam egyelőre ezek az újdonságok csapódtak le. Többnyire, mint látható, pozitív összeképpel.

Szerintem nagyon jó irányba halad a Google, nem csak Google+ terén, de ott abszolút jó, amit csinálnak!

 

Ha valami kimaradt, Te vettél észre valami újdonságot, jelezd kérlek és bővítem a listát!