Barion Pixel

Google+ az új Gmail címjegyzék

Biztos sokan láttákok már a híreket, miszerint hamarosan küldhetsz Gmailen keresztül levelet olyanok részére is, akiknek nem is tudod a mail címét, de GooglePluszon szerepel a köreidben.
Persze ez elég durván hangzik, főleg hogy sokaknak több 1.000, vagy 100.000 ember van a köreiben.

 

A Google a funkció bevezetését azzal indokolta, hogy ennek köszönhetően tudsz üzenni majd olyanoknak, akiket ismersz (GooglePluszról ugye), de nem tudod az e-mail címüket.

 Gmail kapcsolatok között a Google+

Ez valahol érthető és jó ötlet is, mert tényleg vannak olyan ismerőseim a köreimben, akiket nem csak GooglePluszon ismertem meg, viszont nem tudom az új e-mail címüket.

Másrészt viszont általánosságban elmondható az, hogy sok esetben nem véletlenül nem tudjuk a mail címét annak, akinek nem tudjuk. Nem adta meg, nem tette publikusan elérhetővé (mondjuk GooglePluszon).

 

Pánikra azért semmi ok.

 

Így levelet egyszer tud neked küldeni bárki, s nem tud újból, amíg nem válaszoltál az elsőre. Értelem szerűen nem fogok válaszolni olyannak, akiről kvázi fogalmam sincs, hogy kicsoda és nem szeretnék vele a későbbiekben levelezni.
Az e-mail címed nem fog látszani számára, mindaddig, amíg nem írsz rá választ, tehát e-mail adatbázis se tudnak ilyen módon építeni.

 

No és a lényeg: be tudod állítani, hogy a funkciót szeretnéd-e engedélyezni. Alap beálíltás szerint be van kapcsolva, ahogy azt megszokhattuk mostanában a Google részéről. Ez az eljárás megkérdőjelezhető, sokan írták, hogy etikusabb lenne kikapcsolt állapotban bevezetni az ilyeneket, de az is tény, hogy akkor töredéke lenne az újítást használók száma. Engem személy szerint nem zavar. Egylőre korlátozni se akarom, meglátom mi lesz. Ha elfajulnak a dolgok, akkor majd korlátozom, hogy kik küldhetnek nekem ilyesmit. Ezt is meg lehet tenni a beállításokban az alábbiak szerint:
– Bárki GooglePluszon
– Tágabb köreid
– Köreid
– Senki

GooglePluszon szabályozhatod kitől kaphatsz Gmail levelet

 

Biztonsági játékosoknak javaslom, hogy minimum a tágabb körökre korlátozza.

 

Azt is kihasználja a Gmail, hogy bevezette az új e-mail csoportosítást.
– Ha olyan ember küld üzenetet, aki szerepel a te köreidben is, akkor az Elsődleges-be fog kerülni.
-Ha olyan, aki nem szerepel, akkor a Közöségibe kerül.

Szabályozva van Gmailben, hogy hova kerülnek a Google üzenetek

Ami már most biztos, hogy a Google ezzel a lépéssel is nagy kockázatot vállalt, elég sokan reagáltak negatívan, még akkor is, ha tény, hogy ha nem tetszik, akkor ki tudod kapcsolni ezt is.
Szerintem nem lehet sikert elérni, ha mindig biztonsági játékot játszik egy Google súlycsoportú játékos, úgyhogy én csak sok sikert tudok kívánni a kezdeményezéshez.

Nálam pozitívum, hogy igyekeznek összefűzni a szolgáltatásaikat.

 

Szerinted?

 

Forrás:

Tartalommarketing és SEO szakértő @ | peter@thecoffeebreak.hu

Tartalommarketing és SEO szakértő, a CoffeeBreak Consulting digitális marketing ügynökség és szakmai blog alapítója, ahol a marketing stratégiák kialakítása és megvalósítása mellett business és productivity tréningeket is tart.
Elsődleges szakterületei a tartalommarketing, keresőoptimalizálás, közösségi média management és a growth hacking. Számos ügyfele volt hazai és nemzetközi közép- és nagyvállalati szegmensekből, kiemelten foglalkozik eCommerce oldalak tervezésével, illetve teljes körű marketingjükkel.
Szabadidejében pedig a KV Szünet Podcast adásait bővíti.

Share
Tweet
Pin
Share