Barion Pixel

Senuto SEO szoftver teszt

SEO szempontból kettősség él bennem: szeretem azt a módszert, amit az elmúlt 10+ év alatt kialakítottam magamban és megtanítottam a kollégáim számára. Másrészt: kíváncsi vagyok annyira, hogy szeressem kipróbálni az új megoldásokat. Legyen az egy új szoftver, vagy akár egy AI alapú megoldás. Utóbbi annyira forró téma lett, hogy külön mini-mastermind alakult ki rá a csapaton belül, mert mindenkinek annyira tetszik a téma.

A mostani alkalom is egy ilyen: lehetőséget kaptam rá, hogy leteszteljek egy vadi új szoftvert, ami ráadásul arra hivatott, hogy egyesítse a profi SEO eszközök erejét az AI funkciók adta lendületességgel. 

Ma a Senuto SEO szoftverét teszteltem le és alább a tapasztalataim, gondolataim erről. A teljesség igényével: kaptam hozzáférést a szoftverhez ingyen a teszthez, de egyéb kérés nem volt, így ami következik az az őszinte véleményem lesz majd.

Előre a csattanó: volt néhány dolog, ami bosszantó volt, de ezek inkább felhasználói oldalról, mint szakmai szempontból: sokszor kell sokat várni. Néha nem kezelhető az ajánlások eltüntetése, ami miatt nem lehet tovább lépni egy folyamatban. De ezek olyan gyermekbetegségek, amik orvosolhatóak rövid távon. A másik, ami szerintem maradni is fog, hogy a sok menüpont nem teljesen önálló, mert ahogy ásod bele magad valahol a folyamatba, átdob a kapcsolódó tematika szerinti menübe. Ami nem gond, de eleinte 100%, hogy meg fogsz kavarodni benne.

A tool maga szerintem nagyon összetett és hasznos. Az AI integrálása szerintem szexi, de jól is működik.

Egyértelműen ajánlom, hogy tegyél vele egy próbát! Önmagában is jó eszköz, de ha összefogod más szoftverrel, akkor tudod célirányosan is használni arra, amiben erősebbnek tartod.

Kontextus: A példa kedvéért a NEXT Level U weboldalunkat vettem, ahol személyes hatékonyság fejlesztéssel, vezető fejlesztéssel és a stresszmentes hatékonyság témájáról tartunk oktatásokat. A lenti példák ennek mentén kerülnek majd be a példák közé. Ahol nem volt elég adat még hozzá, ott a Project Blue oldalamat használtam, hogy legyen mit mutatni.

Senuto SEO tool:

Teszteld le Te is Kattints és regisztrálj!
Használd ki 2023. november 24-26. között
a Black Friday kedvezményt!

Mi mindent ajánl ?

Kezdjük az elején, hogy mi mindent ajánl nekünk a rendszer. 

Nulladik ponton a menüsor ígérete:

  • Vizibilitás elemzése
  • Kulcsszókutatás
  • Historikus követés
  • SERP elemzés
  • Tartalom készítés

Láthatóság elemzés

Ez egy általános képet ad az oldalról, elég gyakran szoktuk használni mi is például a SemRush esetében és nagyon fontos látképet ad az oldal teljesítményéről, annak láthatósági fejlődéséről.

Itt például a saját oldalamnál szépen látszik, hogy a rendszeres tartalom publikálása mennyit számít a láthatóság fokozatos és egyenletes emelkedésében.

Historikus követés

Ez az egyik kedvencem lett, mert egészen szépen mutatja az adatokat, a Setup folyamata is kőbalta egyszerű – amit szerintem elvárhatunk egy menő szoftvertől ma már. 

Project adatok megadása:

Kulcsszavak megadása:

Kiemelve, hogy a szoftver kulcsszavanként keres és javasol kiegészítést hozzá, ami nagyon-nagyon extrás. (Cserébe nem igazán akar teret adni másnak, amíg nem választasz, de ez csak egy apró ux komment.)

Amivel számolj, hogy ez a szoftver is hasonlóan működik, mint a komolyabbak a piacon: a setup után kell várni  egy kis időt, mire használható lesz a dolog. Kb egy óra, míg összerakja magát, de hidd el, megéri.

Versenytársak

Itt is ajánl a rendszer a domain alapján (vadiúj esetében nyilván nem tud mit javasolni), vagy megadhatod kézzel is, ha tudod, hogy kik a versenytársaid. 

Ha nem, akkor pedig vedd a legegyszerűbbet: nézd meg a legfontosabb kulcsszavaidra kik vannak most a “te helyeden”.

Senuto SEO tool:

Teszteld le Te is Kattints és regisztrálj!
Használd ki 2023. november 24-26. között
a Black Friday kedvezményt!

Historikus követés

Alapvetően kapunk egy általános képet a konkrét kulcsszóra, de nem is ez a legérdekesebb, bár abszolút hasznos, alap info igény bármilyen szoftver felé SEO esetén.

Ami sokkal jobban tetszett nekem:

Eléggé messzire keres ahhoz, hogy kapjak egy képet a fals találatokról is, eléggé célirányos volt ahhoz, hogy legyen merre beleásni magam mélyebben is a témába. 

A személyes kedvencem természetesen a szemantikai egyezés oszlop. Itt van általában a legtöbb jól használható, jól kapcsolható téma.

Sőt még ebben is bele lehet ásni (itt már átdob a rendszer a Tracker menübe). Itt jönnek a számomra legérdekesebb részek. 🙂

Általános mutatók az oldalra vonatkozóan, de a java csak ezt követően jön.

Rengeteg (tényleg nagyon sok) szempont alapján ad historikus grafikont, hogy lásd az oldal teljesítményét. TOP 3-10-50-50+ helyezések, organikus és fizetett forgalmi mutatók, minderre ráemelhető ráadásul a versenytársak listájából az ő eredményük. 

Tökéletes. Tényleg.

Majd az i-re a pont, hogy aloldal szintjén is megnézheted a más szoktverekben is már megszokott és elvárt aloldalankénti eredményeket és egy csomó hasznos infót. Ez szerintem alap elvárás minden SEO tool felé, de jól hozza is ezt a Senuto.

Senuto SEO tool:

Teszteld le Te is Kattints és regisztrálj!
Használd ki 2023. november 24-26. között
a Black Friday kedvezményt!

Content suite

Tehetném azt, hogy csak iderakom a képet és kész, mert alapjában véve gyönyörűen összefoglalta. Keress témákat és kulcsszavakat, az alapján pedig cikk terveket kaphatsz, végül pedig meg is irathatod az alapot a beépített AI segítségével.

Tartalom Terv kialakítása

Ehhez add meg a domained, a kulcsszavaid és a versenytársaidat, ha akarod.

Itt annyi kiegészítést teszek csak, hogy kicsit hiányosnak éreztem azt, hogy nincs lehetőség beemelni mondjuk egy meglévő projektből a kulcsszavakat és a versenytársakat, amit már adott esetben megadtam ott korábban. De ez marginális…

A javasolt versenytársak a kulcsszavak alapján jól működik cserébe!

Az eredmény alapnak jó, ötleteket ad ahhoz, hogy miről is kellene írni, hogy előre kerülj a találatok között. 

Tartalomkészítés

Itt a rendszer transzparensen kommunikál: ha megadod a kulcsszót, amihez kapcsolódóan szeretnél tartalmat készíteni, akkor megnézi a TOP 20 találatot rá és megdolgoztatja az AI-t is a háttérben. Itt ért össze nálam az érdekes része a folyamatnak, ahol már az én ötleteim és céljaim találkoztak a konkurencia eredményeivel, a SERP ötletekkel és az AI adta kombinációs lehetőségekkel. 

Azt továbbra is markánsan tartom és állítom, hogy önmagában az AI írta tartalom nem elég  és nem is lesz. De nagyon fontos és hasznos eszköze a tartalom készítésnek, pont itt, a tervezési fázisban.

Senuto SEO tool:

Teszteld le Te is Kattints és regisztrálj!
Használd ki 2023. november 24-26. között
a Black Friday kedvezményt!

SEO eszközök mindenen felül

A legszebb az egészben, hogy ha nem akarsz elmerülni a projekt építés szintjén, akkor van lehetőséged célirányosan is dolgozni, egy adott problémára vonatkozóan. 

Egyszerűen lehetetlen lenne minden pontról külön írni, mert csak nézd meg a fotót fentebb… rengeteg lehetőséget ad a rendszer. Írok a kedvenceimről. 🙂

Keyword cannibalization

Ez egy igazi unikum, a saját oldaladon belül tudod ellenőrizni, hogy kannibalizálják-e az egyes aloldalaid egymást egy adott kulcsszóra.

Szuperhasznos és ritka funkció, amit csak kevés tool próbált meg eddig. Erősen ajánlom!

Direct answer

A setup nem is lehetne egyszerűbb ennél, ugyanis csak a domaint kell megadnod és utána már mutatja is majd, hogy melyik kifejezésekre került be az oldalad a “0. találati helyre”, és ugyebár mind tudjuk, hogy a 0. hely az új 1. hely.

ha pedig ilyeneket látsz, akkor alapvetően elégedett lehetsz majd. És motivált.

A grafikon: X tengely a havi keresési volumen, y tengely a kulcsszavak száma, amire megjelenik az oldal a 0. pozícióban. De alatta ki is listázza majd, hogy melyik oldalad jelenik meg, pontosan melyik kulcsszóra! 

Szuper fontos téma és egy extrém hasznos eszköz a munkához. Erősen ajánlom használatra. 

Keyword statistics

Ez egy szuperhasznos funkció, szerintem bőven megérdemelte a kiemelt shortcut-ot a SEO tools menüben.

Megadod a kulcsszavakat, amikre szeretnél infot szerezni, utána az első eredmény oldalon már látsz érdekes dolgokat, de után még beljebb lehet ásni és itt jön az érdekes része, amiben már egy SEO-s tobzódhat:

Összefoglalva: jó SEO szoftver a Senuto?

Szerintem minden hátrányával együtt, amik néha tényleg fájdalmasan lopják a tízperceket, félórákat, a Senuto egy versenyképes szoftver, amit szeretnék használni és beépíteni is a saját folyamatainkba.

Senuto SEO tool:

Teszteld le Te is Kattints és regisztrálj!
Használd ki 2023. november 24-26. között
a Black Friday kedvezményt!

Ha tetszett, iratkozz fel! Ne maradj le a következőről se:

Tartalommarketing és SEO szakértő @ | peter@thecoffeebreak.hu

Tartalommarketing és SEO szakértő, a CoffeeBreak Consulting digitális marketing ügynökség és szakmai blog alapítója, ahol a marketing stratégiák kialakítása és megvalósítása mellett business és productivity tréningeket is tart.
Elsődleges szakterületei a tartalommarketing, keresőoptimalizálás, közösségi média management és a growth hacking. Számos ügyfele volt hazai és nemzetközi közép- és nagyvállalati szegmensekből, kiemelten foglalkozik eCommerce oldalak tervezésével, illetve teljes körű marketingjükkel.
Szabadidejében pedig a KV Szünet Podcast adásait bővíti.

Share
Tweet
Pin
Share